Home

Olekszandr turcsinov

Oleksandr Valentynovych Turchynov (Ukrainian: Олександр Валентинович Турчинов; born 31 March 1964) is a Ukrainian politician, screenwriter, Baptist minister and economist. He is the former Secretary of the National Security and Defence Council of Ukraine.. In 2005, Turchynov served as the head of the Security Service of Ukraine Oleksandr Valentinovici Turcinov (în ucraineană Олекса́ндр Валенти́нович Турчи́нов; n. 31 martie 1964, Dnipropetrovsk, RSS Ucraineană) este un politician ucrainean, scenarist și doctor în științe economice.. La 22 februarie 2014, în urma masivelor proteste de la Kiev a fost numit în funcția de președinte al Radei Supreme, preluând și funcția de. Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán államfő, a parlament megválasztott elnöke szerdai rendeletében bejelentette, hogy mostantól ellátja a hadsereg főparancsnokának tisztségét is, miközben a parlamentben folytatódott az aláírásgyűjtés az új kormány megalakításához szükséges koalíciós megállapodáshoz. 2014. február Szomorú, szörnyű vég felé taszítja országát az orosz elnök - véli Olekszandr Turcsinov Olekszandr Turcsinov . Berki Mazsi hat hónapos terhesen is edz. BORS mostanában. FTC: a jövőben nem biztosítják a névhasználatot a futsalcsapatnak. Nemzeti Sport 23 perce. Rengeteg munkát adott a hétvégi ítéletidő a tűzoltóknak. bama mostanában. Tata futóbajnok büszkesége, Szögi István hajnalban áll rajthoz Tokióban.

PannonHirnok Kijev, Olekszandr Turcsinov, Putyin, Ukrajna Az ukrán védelmi tanács vezetője éles hangon reagált Putyin Ukrajnával szembeni fenyegetéseire. Vlagyinmir Putyin fenyegetései ellenére az ukrán állam létezik és létezni is fog, az ukrán katonák pedig a Donyec-medencében a megfelelő választ adják minden ellenük. Növekszik a feszültség a vasárnapra tervezett krími népszavazás közeledtével Ukrajnában. A krími terület parlamentje tegnap függetlenségi nyilatkozatot fogadott el.. 2014.03.12. 06:34. Barack Obama Ukrajna Fehér Ház Vlagyimir Putyin Olekszandr Turcsinov krími népszavazás Oleksandr Valentynovič Turčynov (in ucraino: Олександр Валентинович Турчинов?; Dnipro, 31 marzo 1964) è un politico ucraino. Ha ricoperto la carica di Primo ministro ad interim dell'Ucraina per un breve periodo, dal 3 all'11 marzo 2010, a seguito della caduta del governo di Julija Tymošenko, e fino alla formazione del nuovo governo di Mykola Azarov Oleksandr Valentinoviç Turçinov (Ukraynaca: Олександр Валентинович Турчинов) (d. 31 Mart 1964, Dnipro), Ukraynalı siyasetçi, senarist, ve İktisadi Bilimler Doktoru.Turçinov, Ukrayna Parlamentosunun Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i 2 Şubat 2014 tarihinde görevinden azlettikten sonra geçici Devlet Başkanı ve Başbakanı olarak atanmıştır Turcsinov szerint nem a valódi felelősöket, hanem a kormánnyal szembenálló ellenzéki politikusokat veszik elő ebben a kérdésben. A RNBO korábbi titkára kiemelte a 2014-es viszonyokkal ellentétben az ukrán elnöknek, most megvan a lehetősége arra, hogy lerohanja és visszafoglalja a Krímet. Készek vagyunk segíteni neki ebben

Oleksandr Turchynov - Wikipedi

 1. den Ukrajnában használatos nyelv fejlődésére. Hangsúlyozta, hogy semmilyen megkülönböztetés nem lesz nyelvi, nemzetiségi, vallási és.
 2. Olekszandr Turcsinov 2014. február 24., hétfő, 16:26 Már kedden elkezdődik az ukrán elnökválasztási kampán
 3. Olekszandr Turcsinov címke oldala az ORIGO-n. Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák
 4. Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán államfő leváltotta posztjáról Ukrajna több külképviseletének vezetőjét, köztük Jurij Muska budapesti nagykövetet - közölték hétfőn ukrán hírügynökségek a hivatalos elnöki honlapon közzétett rendeletekre hivatkozva
 5. Proofs of Russian troops' aggression on the territory of Ukraine» in Kiev, February 21-28, 2015 (12).jpg 783 × 511; 244 KB Play media Oleksandr Turchynov 2012-10-19.jpg 140 × 180; 31 K

2015.02.11. 06:32. ukrán hadsereg Kelet-Ukrajna Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács minszki csúcstalálkozó Oleksandr Turcsinov Avakov 2014. február 27. óta töltötte be a belügyminiszteri posztot, azaz még Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnöksége alatt kapta kinevezését, majd mindvégig Petro Porosenko államfősége alatt ő volt a tárca vezetője, ezt követően Volodimir Zelenszkij államfői beiktatása után is megőrizte tisztségét

Oleksandr Turcinov - Wikipedi

Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő vasárnap este közölte: Kelet-Ukrajnában terrorellenes művelet kezdődik, ha a lázadók nem teszik le a fegyvert. A lenta.ru orosz hírportál szerint Szerhij Taruta, a Donyeck megyei állami közigazgatás vezetője hétfőn délelőtt bejelentette: a térségben megkezdődött a.

Olekszandr Turcsinov hvg

 1. den érintettnek megfelelne
 2. Petro Oleksiiovici Poroșenko (în ucraineană Петро Олексійович Порошенко; n. 26 septembrie 1965, Bolgrad, RSS Ucraineană, URSS) este un om de afaceri miliardar și politician ucrainean, care a fostPreședinte Ucrainei din 7 iunie 2014 până pe 20 mai 2019. Poroșenko a mai fost Ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei între 2009 și 2010, Ministru al Comerțului.
 3. A Nemzeti Gárda felállításáról, és az önkéntesek részleges mozgósításáról hozott döntést az ukrán nemzetbiztonsági tanács - jelentette be kedden az ukrán parlamentben Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök, és arra kérte a törvényhozást, hogy támogassa a testület döntését. Emellett Ukrajna a biztonságát szavatoló országokhoz is fordul katonai-műszaki.
 4. t hét éven át vezette a belügy
 5. Vasárnap a parlament Olekszandr Turcsinov házelnököt bízta meg az államfői teendők ideiglenes ellátásával. A választási kampányokra az ukrán jogszabályok általában 90 napot biztosítanak. Az elnökválasztás kétfordulós. Második fordulót akkor kell tartani, ha az első fordulóban egy jelölt sem kapja meg a szavazatok.
 6. iszteri posztot, azaz még Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnöksége alatt kapta kinevezését, majd

olekszandr turcsinov 24

Vita:Olekszandr Valentinovics Turcsinov. Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez. Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra. Cimkék: ukrán válság, Olekszandr Turcsinov, Krím-félsziget A Fehér Ház elengedte Janukovics kezét, de még nem ismerte el Turcsinovot 2014.02.25 2014.02.2

Avakov több mint hét éven át vezette a belügyminisztériumot: 2014. február 27-én kapta meg kinevezését, azaz még Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnöksége alatt, majd mindvégig Petro Porosenko államfősége idején ő volt a tárca vezetője, ezt követően Volodimir Zelenszkij államfői beiktatása után is megőrizte tisztségét Olekszandr Turcsinov nyilatkozataiban a helyzet leírására egyre gyakrabban használja a háború szót, de lényegében hasonlókat mondott a hétvégén a lengyel kormányfő, Donald Tusk is, amikor hadüzenet nélküli orosz háborúról beszélt Ukrajnában. Nem Odessza a legnagyobb gon Az ukrán hatóságok őrizetbe vettek Kijevben egy donyecki illetőségű férfit, aki késsel támadt Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) vezetőjének feleségére - közölte csütörtökön a belügyminisztérium sajtóosztálya. A befolyásos politikus felesége, Hanna Turcsinova egy kijevi felsőoktatási intézményben tanít, az incidens ott. Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) elnöke nem zárta ki pénteken, hogy hadiállapotot vezetnek be Ukrajnában, ha súlyosan kiéleződik a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus. Petro Porosenko ukrán elnök májusban jelentette be, hogy elrendeli a hadiállapot bevezetését, ha súlyos támadás éri az ukrán fegyveres erőket

Olekszandr Turcsinov BAO

Olekszandr Turcsinov tavaly november óta kivette a részét a Janukovics-ellenes tüntetésekből, és február elején vizsgálat is indult ellene emiatt. Ennek ellenére nem élvezi maradéktalanul a Majdanon tüntetők bizalmát. Különösen akkor nem lopta be magát a szívükbe, amikor Janukovics távozása után felszólította őket. Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök szombat este elrendelte az ukrán haderő riadókészültségbe helyezését. 11:15 Párizs a szocsi G8-csúcs előkészületeinek felfüggesztését sürgeti A hét iparilag fejlett ország és Oroszország (G8) Szocsiba tervezett csúcstalálkozója előkészületeinek felfüggesztését szorgalmazta. Olekszandr Turcsinov ügyvivő államfő nem zárja ki, hogy a májusi elnökválasztással egy időben népszavazást tartsanak Ukrajna föderalizációjáról. A parlamenti frakcióvezetők és bizottsági elnökök tanácskozásán Olekszandr Turcsinov arról beszélt: nem tartja kizártnak, hogy a májusi elnökválasztással együtt. Olekszandr Turcsinov és Julia Timosenko 2009-ben. Fotó: Genia Savilov. Nem véletlen, hogy több alkalommal is ő vezette Timosenko választási kampányát. Legfőbb bizalmasaként rendszeresen helyettesítette őt a kormányüléseken, az elnökkel való találkozókon, és a közgazdaságtudományok doktoraként olyan területekért.

Olekszandr Turcsinov, a védelmi tanács vezetője Petro Porosenko leköszönő államfőnek nyújtotta be pénteken lemondását. A dokumentumban az államfőváltással indokolta döntését. Közölte továbbá, hogy az Ukrajnával szembeni orosz katonai agresszióra való tekintettel készen áll a katonai szolgálatra bármelyik. Avakov köszönetet mondott a belügyminisztérium csapatának az évekig tartó közös munkáért, lemondását ugyanakkor nem indokolta meg.Avakov 2014. február 27. óta töltötte be a belügyminiszteri posztot, azaz még Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnöksége alatt kapta kinevezését, majd mindvégig Petro Porosenko államfősége alatt ő volt a tárca vezetője, ezt követően.

Olekszandr Turcsinov - az ukrán állam létezik és létezni

 1. Semmit sem közeledtek az álláspontok a nyugati államok és Ukrajna, illetve Oroszország között vasárnap éjjel az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén, amely határozat nélkül ért véget. Közben lejárt az a határidő, amit Olekszandr Turcsinov ukrán ideiglenes államfő közép-európai idő szerint hétfő reggel nyolc óráig adott, hogy a Szlovjanszkban.
 2. Kijelentésére a körülötte álló egyenruhások erőltetett kacagásba törtek ki. A nemzetközi közösségnek objektív értékelést kell adnia az orosz hadsereg hibrid egységeinek háborús bűneire, és a Kreml kurátorok tevékenységére - írta közösségi oldalán Olekszandr Turcsinov
 3. iszterelnök-helyette
 4. Az ukrán biztonsági erők terrorellenes műveletük keretében megsemmisítették az oroszbarát szakadár fegyveresek egy rejtett bázisát Kramatorszk városánál, a kelet-ukrajnai Donyeck megye északi részén - jelentette be Olekszandr Turcsinov házelnök, ügyvivő államfő csütörtökön a parlament plenáris ülésén
 5. iszter, és nem sokkal később Olekszandr Turcsinov, az elnök alá rendelt, befolyásos Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO vezetője is. Mindkét tisztségviselő az államfőváltás miatt döntött a távozás mellett

A hadiállapot bevezetését az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vasárnap éjjel tartott ülésén Olekszandr Turcsinov, a testület elnöke javasolta, amit Petro Porosenko államfő is támogatásáról biztosított - derült ki az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósításából, amelyet az MTI szemlézett Ukrajna visszaszólt Putyinnak a kemény kijelentései miatt. Vlagyinmir Putyin fenyegetései ellenére az ukrán állam létezik és létezni is fog, az ukrán katonák pedig a Donyec-medencében a megfelelő választ adják minden ellenük intézett támadásra - válaszolta Olekszandr Turcsinov, a kijevi nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) titkára csütörtökön az orosz.

Milyen a sötét oldaluk Ukrajna új urainak?

Népszava Olekszandr Turcsino

Olekszandr Turcsinov ügyvivő ukrán államfő szombat estére összehívta a nemzetbiztonsági és védelmi tanácsot (RNBO), miután belügyi jelentések szerint fegyveres harcok robbantak ki a kelet-ukrajnai Donyeck megye több városában. 2014. április 12., 21:57 Olekszandr Turcsinov az ENSZ-békefenntartók segítségét kérte, miután újabb kelet-ukrajnai városokban foglaltak el középületeket oroszbarát erők Magyar Narancs: A mostani átmeneti ukrán államvezetés több tagja is töltött már be tisztséget korábbi kormányokban: Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök például a Timosenko. Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetője hat fő veszélyt nevezett meg egy keddi sajtóinterjúban, amelyek Ukrajnát Oroszország részéről jelen pillanatban a leginkább fenyegetik, és amelyek nem korlátozódnak csak a Krím és a Donyec-medence egy részének megszállására Visszakapta parlamenti mandátumát Szerhij Vlaszenko, Julija Timosenko volt ukrán kormányfő ügyvédje - jelentette be Olekszandr Turcsinov házelnök a kijevi parlament keddi ülésén. A házelnök (egyben ideiglenes államfő) közölte, hogy a legfőbb adminisztratív bíróság február 28-án hozott határozatot erről

Ukrajnának most van lehetősége a Krím visszahódítására, Volodimir Zelenszkij elnök most indíthat támadást a Krím ellen - jelentette ki hétfőn az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva Olekszandr Turcsinov, aki a Krím 2014-es orosz megszállásakor a megbízott államfői tisztséget töltötte be, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál Ezt lényegében Olekszandr Turcsinov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács mindenható titkára irányítja. Civilben baptista lelkész, ami kissé meglepő elfoglaltság az ortodox, illetve a nyugati részen katolikus Ukrajnában. Természetesen ő is volt Komszomol-titkár a régi rendszerben, és végigasszisztálta ilyen-olyan. Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője pénteken Kijevben újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy Oroszország megerősítette katonai jelenlétét Ukrajna keleti részében a különböző szakadár csoportok között kialakult feszültség miatt. Ezzel a Luhanszkban zajló puccsszerű. Olekszandr Turcsinov: 1964. március 31 ( ) Dnyipropetrovszk megye: 49 év, 329 nap: 0 év, 115 nap: 50 éve, 68 napja: Élő: 57 év, 122 nap (él) 5 Petro Porosenko: 1965. szeptember 26 ( ) Odessza megye: 48 év, 254 nap 4 év, 347 na Oleksandr Turčinov - (VIDEO) OLEKSANDR TURČINOV: Iza separatizma na istoku zemlje stoje ruske specijalne služb

Oleksandr Turčynov - Wikipedi

Oleksandr Turčinov (ukr.Олександр Турчинов, Oleksandr Turčynov; Dnjipropetrovsk, 31. ožujka 1964.), ukrajinski političar, redatelj i ekonomist. Turčinov je trenutačni predsjednik ukrajinskog parlamenta te je od 22. veljače 2014. vršio dužnost predsjednika Ukrajine do Porošenkova preuzimanja ove dužnosti 7. lipnja 2014.. Ukrajna hivatalban lévő elnöke, Olekszandr Turcsinov azt mondja, hazája idén nyáron közös hadgyakorlatot akar tartani a nyugati szomszédaival és az Egyesült Államokkal, aminek keretében az ukrán katonák román és moldovai erőkkel hajtanának végre szárazföldi műveleteket. Nem világos, hogy ezekre a hadgyakorlatokra mikor és miként kerülhet majd sor Bár a törvényjavaslatot Olekszandr Turcsinov ukrán ideiglenes elnök megvétózta, így az sosem lépett hatályba, az eredeti szándék kétségtelenül alkalmas volt arra, hogy komoly aggodalmakat keltsen az oroszajkú lakosságban, különösen a Krímben Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán elnök összehívta a nemzetbiztonsági szervek vezetőit, miután ismeretlen - de orosz jelképeket viselő - fegyveresek elfoglaltak két repülőteret, és ellenőrzőpontokat állítottak fel egy kulcsfontosságú közlekedési útvonalon a Krím félszigeten tegnap

Elkerülhetetlen lesz a hadiállapot bevezetése, amennyiben békés úton nem oldható meg a kelet-ukrajnai konfliktus - vélekedett Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára december 26-án, az 5-ös csatornának adott interjúban. Turcsinov szerint Ukrajna elnöke megfelelő módon értékeli az országban kialakult helyzetet és mindent. Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára kijelentette, hogy az orosz fél tevékenysége egy kezdődő katonai és gaz-dasági blokádra utal, és Oroszország részéről a legnagyobb veszély Mariupolt fenyegeti, így ott nem zárható ki egy, az egész azovi tengerpart elfoglalására indí Ugyanezt mondta Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság (RNBO) titkára tavaly decemberben a BBC ukrajnai kiadásának adott interjújában. A politikus érvelése szerint ugyanis ha Kijev nem indítana több hajót, akkor elismerné Oroszország fennhatóságát a Krím és a Kercsi-szoros fölött, ezt pedig. Az Ukrajna elnöki posztját és a parlament házelnöki tisztjét akkor egy személyben ideiglenesen betöltő Olekszandr Turcsinov az események hatására február 27-én úgy döntött, mégsem írja alá a 2012-es nyelvtörvényt hatályon kívül helyező dokumentumot. Az állami nyelvpolitika alapjairól 2012-ben hozott törvény tehát.

Biometrikus határellenőrzéssel védekezik a terrorizmus60 napos hadiállapot bevezetését tervezi Ukrajna

Citeste acum cele mai noi stiri pe topicul Oleksandr Turcinov - Stiripesurse.ro Exclusivitati si braking news-uri publicate de jurnalisti cu experienta Címkék keresett kifejezés olekszandr-turcsinov-hazelnok Összesen 1 találat. Az ukránok lekapcsolták az áramot, majd a krími kivonulás mellett döntöttek. 2014.03.24 2014.03.24 Ukrajna ideiglenes államfője Olekszandr Turcsinov lett, aki új választások kiírása mellett olyan törvényjavaslatokat is előterjesztett, illetve, mint a parlament elnöke befogadott, melyek jelentősen befolyásolták az ukrán kisebbségek életét, mindennapjait és jövőjét is az új politikai rendszerben

Oleksandr Turçinov - Vikiped

 1. Kijevben nem zárják ki, hogy újra bevezetik a hadiállapotot. Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) elnöke nem zárta ki pénteken, hogy hadiállapotot vezetnek be Ukrajnában, ha súlyosan kiéleződik a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus. Petro Porosenko ukrán elnök májusban jelentette be, hogy.
 2. Ukrajnában csak az ukrán lesz a hivatalos nyelv, amíg Porosenko hivatalban van - írta a Facebookon az ukrán államfő
 3. Hadiállapot bevezetését javasolta hatvan napos időtartamra az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vasárnap éjjel tartott ülésén Olekszandr Turcsinov, a testület elnöke, amit Petro Porosenko államfő is támogatásáról biztosított - derült ki az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósításából
 4. Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök szombat este elrendelte az ukrán haderő riadókészültségbe helyezését. 11:00 - Orosz alakulatok mennek Szevasztopolból Szimferopolba Több száz orosz katona tartott vasárnap reggel a dél-ukrajnai Krím fővárosába, Szimferopolba Szevasztopolból - jelentették az AP amerikai hírügynökség.
 5. iszterelnök és az elnöki feladatokat is ő látja el az új választásokig. Kicsoda Turcsinov, Tyimosenko és Pavel Lazarov? Üzletek, vagyonfelhalmozás, pénzmosás is szóba kerül a 444 összefoglalójában. 14.0

Turcsinov: megnyílt a lehetőség a Krím visszafoglalásár

Tudja, ki segítette Oroszországot a Krím elfoglalásában

Turcsinov nem egyezik bele a nyelvtörvény eltörlésébe 24

Kijev - Hadiállapot bevezetését javasolta hatvan napos időtartamra az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vasárnap éjjel tartott ülésén Olekszandr Turcsinov, a testület elnöke, amit Petro Porosenko államfő is támogatásáról biztosított - derült ki az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósításából Ukrajna azt tervezi, hogy jövőre bevezeti a határát átlépő külföldiek biometrikus ellenőrzését - jelentette be Petro Porosenko államfő hétfőn a nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) ülésén. Kifejtette: ez azt jelenti, hogy ujjlenyomatot vesznek és digitális fotót készítenek a külföldiekről a határátlépéskor, be- és kiutazáskor egyaránt Oroszország legutóbb novemberben rendelt el szankciókat 322 ukrán politikussal és 68 céggel szemben. A szankciós listára akkor mások mellett felkerült Julija Timosenko és Arszenyij Jacenyuk volt miniszterelnök, Arszen Avakov belügyminiszter, Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára is A történtek hatására hétfőn Petro Porosenko ukrán elnök összehívta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsot, melynek elnöke, Olekszandr Turcsinov hatvan napos, országos hadiállapot bevezetését javasolta

Több szakadárt megöltek Kelet-UkrajnábanA csapat, amelynek nem lehetett hazai pályát fújniHét katona halt meg egy nap alatt a kelet-ukrajnaiAz Origo Kárpátalján: Ez nem a mi háborúnk